fbpx

Se vores udvalg af Mercedes-Benz

Tysk kvalitet når det bedst

Med hovedsæde i Stuttgart, Baden-Wüttemberg, er Mercedes-Benz, synonym med Deutsche Qualität.

I 1886 tog Karl Benz, patent på den første internationale forbrændingsmotor i verden. Samme år udviklede Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach, en motordrevet hestevogn med en petroleumsmotor.

Navnet Mercedes, blev i første omgang benyttet i 1901, i forbindelse med, at Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie fusionerede, og havde taget navnet Daimler-Benz AG, da efterspurgte deres franske forhandler, den østrigske racerkører, Emil Jelinek, om de ville fremstille en serie på 6 racerbiler, som han ønskede at kører i til et motorløb i Nice. Denne serie af biler måtte ikke bære firmaets originale navn, da rettighederne til brugen af dette i Frankrig, var solgt til anden side. Derfor foreslog Jelinek at de opkaldte racerbil-serien, efter hans datter, Mercedes. Mercedes serien blev meget succesfulde, og derfor valgt Daimler, at beholde navnet til fremtidige modeller, og registrerede det som trademark allerede i 1902.

I 1926, blev de første biler med brandnavnet Mercedes-Benz, produceret som umiddelbart forlængelse af at Karl Benz og Gottlieb Daimler fusionerede deres firmaer til Daimler-Benz.

Den ikoniske Mercedes-stjerne, fungerede før i tiden som dæksel til kølerproppen, men senere hen blot til pynt. De tre takker i stjernen symboliserer, at de i sin tid leverede motorer til lands, vand og i luften.

Mercedes- Benz, producerer i dag både luksus og kommercielle køretøjer. Tilbage i 2019, valgte man i Daimler AG, at opdele firmaet så Mercedes-Benz biler og varevogne var et separat datterselskab, mens trucks og busser var et andet datterselskab.

I dag kan Mercedes-Benz, bryste sig af at være verdens største forhandler af luksusbiler.

Nordic Car ApS / Gøngehusvej 281 / 2970 Hørsholm
Tlf: +45 71 994 992‬

Medlem af
Medlem af Autobranchen Danmark
Audi e-tron 55 quattro
Søg om godkendelse til denne bil
kr.
Ved at sende denne ansøge om godkendelse til denne bil, accepterer du samtidig Nordic Cars privalivspolitik.
Sendt med succes.
Ring til os
Send besked

Har du nogle spørgsmål?