fbpx

Se vores lager af MINI

MINI, et ikon på fire hjul

Suez krisen sender brændstofs priserne i vejret i 1957, og i kølvandet på denne, opstår ønsket om en lille og benzinøkonomisk bil. Sir Leonard Lord (The Morris Company) sætter sin ingeniør, Alec Issigonis, på opgaven med at designe en bil, der kan rumme 4 voksne personer, og som de fleste englændere ville have råd til. The Morris Companys nye lille Morris Mini, indvinder lynhurtigt terræn blandt forbrugerne og den vil senere hen, kunne skrive sig ind i bilhistorien, som et ikon. Morris Mini’en går hen og bliver et symbol på ”de glade 60’ere”.

Mange britiske stjerne købte i 60’- og 70’erne Morris Mini bilen og fik dem specielt tilpasset af kendte britiske karosseribyggere. Herunder Beatles-medlemmerne John Lennon, Ringo Starr og George Harrison. Hvilket var med til at gøre Mini’en til et decideret modeikon

Den moderne MINI Cooper, er nyfortolkningen af den klassiske Morris Mini eller bedre kendt i Danmark under navnet Morris Mascot. Den oprindelige Mini, var udviklet som en billig og meget lille bil til folket – hvilket er langtfra, er hvad den eksklusive og stilsikre, MINI, i dag byder på.  

Relanceringen af MINI, fandt sted i 2001, og blev designet af tyske BMV.

Sammen med relanceringen, blev bilen endnu engang introduceret, som lidt af et kulturikon, da bilens comeback også fandt sted i en række af Hollywoods Blockbuster film.

Relanceringen af Mini’en bygger på en helt anden og noget større kabinekonstruktion end den oprindelige Mascot Mini. MINI, byder i dag på sportslige livsstilsbiler med sjove køreegenskaber, der mest af alt, minder om at kører gokart.

MINI bygges i dag stadig på den gamle Morris-fabrik i Coweley i Oxford. Fabrikken er i dag omdøbt til BMV Works Oxford.

Nordic Car ApS / Gøngehusvej 281 / 2970 Hørsholm
Tlf: +45 71 994 992‬

Medlem af
Medlem af Autobranchen Danmark
Audi e-tron 55 quattro
Søg om godkendelse til denne bil
kr.
Ved at sende denne ansøge om godkendelse til denne bil, accepterer du samtidig Nordic Cars privalivspolitik.
Sendt med succes.
Ring til os
Send besked

Har du nogle spørgsmål?